Translate

Fame Story>που θα οδηγήσει η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας την ώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές...

Η δημοσιογραφία απέθανε>Ζήτω η... παραδημοσιογραφία

Ο χώρος της ενημέρωσης είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης κάθε έννοια δεοντολογίας και αξιοπρέπειας...

Πως ο Μέσι έγινε Νίντζα και ο Σουάρες... Τζάνγκο (βίντεο)

Ταξίδια από Ιαπωνία μέχρι Άγρια Δύση και πρωταγωνιστές τους Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, Ινιέστα και Πικέ που μετατρέπονται από πιστολέρος μέχρι νίντζα στο...

Εσύ πόσο Βαρουφάκης είσαι; Κάνε το τεστ!

Το στιλ του έγινε αφορμή να γραφτούν εκατοντάδες άρθρα, ενώ διεθνή και εγχώρια μέσα αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας...

Natasha Legeyda>μαφιόζα με τατουάζ πυρπολεί το διαδίκτυο (pics)

Οι φωτογραφίες της βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο! Στην πραγματικότητα αν και διαθέτει οργανωμένο site είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος για αυτήν...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Fame Story>που θα οδηγήσει η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας την ώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Κι ενώ στις Βρυξέλλες ακόμη δεν έχουν... ζεσταθεί οι καρέκλες στο τραπέζι του διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών», οι δηλώσεις Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη έβαλαν φωτιά στα... μπαρούτια.
σε μετωπική σύγκρουση με ανεξέλεγκτες και απροσδιόριστες διαστάσεις φαίνεται ότι οδηγούν πλέον αφενός η εμμονή της Γερμανίας για άφιξη και εγκατάσταση εκπροσώπων των τεχνικών κλιμακίων των «θεσμών» στην Αθήνα, αφετέρου οι αψυχολόγητες επιθέσεις με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά μελών της ελληνικής κυβέρνησης.


Άμεση ήταν η απάντηση στις γερμανικές προκλήσεις και ήρθε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο οποίος έκανε λόγο για καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμα σε δήμευση περιουσίας του γερμανικού Δημοσίου εντός της Ελλάδας.

Που θα οδηγήσουν όλα αυτά; 
Οι εξελίξεις μπορεί να εξάπτουν τη δημοσιογραφική φαντασία, ωστόσο επιβαρύνουν το κλίμα και δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας τόσο για τη μελλοντική πορεία της χώρας όσο -και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν και δεν επισημαίνεται από τα ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης- και για το μέλλον της ίδιας της ευρωζώνης.

Ας δούμε όμως το ιστορικό των εξελίξεων και πως φτάσαμε ως εδώ...

Η επίμαχη δήλωση Σόιμπλε που άναψε το φιτίλι
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου δεν χάθηκε χρόνος, απάντησε σκληρά: «Ο Βαρουφάκης είναι ο μόνος από το Eurogroup που είπε ότι δεν υπήρξε σπατάλη χρόνου. Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει από τις 20 Φεβρουαρίου ότι θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές».

Ωστόσο, το επικριτικό ύφος του δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο κ. Σόιμπλε είπε: «Ο κ. Βαρουφάκης έχει διαφορετική μορφή επικοινωνίας. Αποκόμισα "λανθασμένη εντύπωση", τού είπα, ότι αυτή η μορφή επικοινωνίας ήταν "νέα" για μένα», και μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη για τον «ανόητα αφελή τρόπο», όπως είπε, «με τον οποίο χειρίζεται τα ΜΜΕ».

Μάλιστα, συνέχισε την επίθεση στην Ελλάδα αναφερόμενος στους «θεσμούς». Είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να έλθει σε συμφωνία με τους «θεσμούς» σε σχέση με την επίτευξη των όρων του προγράμματος και μετά θα λάβει χρηματοδοτική στήριξη.

«Τίποτε δεν θα συμβεί πριν από αυτό». «Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους "θεσμούς" για να εγγυηθεί ότι το μνημόνιο εκπληρώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους. «Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει εκταμίευση από το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

 "Μήπως νομίζουν ότι είμαστε... μπανανία;" 
Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού προκάλεσαν δυσφορία στην κυβέρνηση, αρκετά μέλη της οποίας δεν συγκράτησαν την οργή τους:
 «Τι νομίζει ο κ. Σόιμπλε; Ότι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο, επειδή τον έμαθαν έτσι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. «Έφτασε να υποδεικνύει αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είναι εμμονικός», πρόσθεσε για τον Σόιμπλε ο κ. Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τελείωσε η γερμανική Ευρώπη, η Γερμανία να υπαγορεύει και οι άλλες χώρες να εκτελούν... Τον Νοέμβριο που θα εκλεγεί το Podemos θα είναι χειρότερα τα πράγματα γι' αυτούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης.

Διευκρίνισε πως προτεραιότητα είναι «να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα», υπογραμμίζοντας: «Εκλεχτήκαμε για να ανασάνει ο ελληνικός λαός... Εμείς δεν είμαστε ούτε δημαγωγοί ούτε ψεύτες. Θα τηρήσουμε το πρόγραμμά μας σταδιακά, είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα άμεσα».

Από τη μεριά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε: «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές δηλώσεις του είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο».


Τσίπρας: Διεκδικούμε τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα 
Την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει πραγματικά και με όλες τις δυνάμεις της την πρωτοβουλία για την επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου κατέστησε σαφή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες βράδυ στη Βουλή.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα ώστε με ισότιμους όρους, μέσα από τον διάλογο, στο πλαίσιο μιας έντιμης διαπραγμάτευσης, να συνδράμει ώστε να βρεθεί λύση στα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Θα εργαστεί ώστε η Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Αλλά ταυτόχρονα θα εργαστεί ώστε να τηρηθούν και όλες οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στο ακέραιο», είπε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια.

 Και πρόσθεσε: «Και όπως εμείς δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, έτσι οφείλουν να πράξουν και όλες οι πλευρές. Γιατί η επίκληση της ηθικής δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Δεν μπορεί να είναι κατά περίσταση. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει πραγματικά και με όλες τις δυνάμεις της την πρωτοβουλία για την ανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου προς την Ελλάδα. Θα τη στηρίξουμε αληθινά και ουσιαστικά, όχι για επικοινωνιακούς λόγους. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε νομική και πολιτική συνδρομή ώστε οι προσπάθειες της επιτροπής αυτής να αποδώσουν».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρωτοβουλία έχει στόχο να δικαιωθεί το ανεκπλήρωτο ηθικό και υλικό χρέος όχι μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που πολέμησαν, θυσιάστηκαν, μάτωσαν και νίκησαν το ναζισμό.

«Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης. Το οφείλουμε στα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το οφείλουμε όμως κυρίως στην Ευρώπη και τους λαούς που έχουν δικαίωμα στη μνήμη και σε ένα μέλλον απελευθερωμένο από κάθε λογής ολοκληρωτισμό», είπε ο κ. Τσίπρας.


«Πράσινο φως» για δήμευση περιουσίας του γερμανικού Δημοσίου  
Την πρόθεσή του να υπογράψει την εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου για αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων των ναζί στο Δίστομο επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Η συγκεκριμένη απόφαση του 2000 προέβλεπε ακόμη και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα και ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αμετάκλητη. Η νομοθεσία προβλέπει ότι για να εκτελεστεί πρέπει να δώσει άδεια ο υπουργός Δικαιοσύνης, ώστε να σταθμίσει και ζητήματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, στην περίπτωση που η εκτέλεση της αποφάσεως γίνεται κατά αλλοδαπού Δημοσίου».

Τα έγγραφα 400.000 σελίδων με τις θηριωδίες των Γερμανών Εγγραφα 400.000 σελίδων εμπλουτίζουν εδώ και λίγους μήνες τα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα αρχεία, που προέρχονται από τις ΗΠΑ, αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944 στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος ανακοίνωσε χθες στο Κοινοβούλιο ότι τα 400.000 έγγραφα από τις ΗΠΑ (αρχεία από τα ημερολόγια της Βέρμαχτ) βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης, θα είναι πλέον ανοιχτά σε όλα τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στα πανεπιστήμια, στους φοιτητές, στα σχολεία, αλλά και σε κάθε πολίτη που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο ιστορικό υλικό.

Σε αυτά τα έγγραφα καταγράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές την περίοδο 1941-1944, εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων ορυκτών μετάλλων σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ καταγράφονται επίσης καταστροφές ιστορικών μνημείων και βεβηλώσεις, καταστροφές αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφυριών και σπιτιών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι μόνο μέρος των ιστορικών αρχείων αλλά και των στρατευμάτων κατοχής. Καταγράφονται, δηλαδή, στοιχεία από τους ίδιους τους κατακτητές και άρα δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Οι δηλώσεις Σόιμπλε που προκάλεσαν θύελλα

Το ρεπορτάζ με στοιχεία από Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bloger Tips and Tricks